Jag och mamma är nu på väg till Tyskland för att köpa alkohol i tre timmar. :P haha älskar att man åker buss i flera timmar för att shoppa i tre. Men det blir kul, dels att åka iväg och få umgås med min fina mamma men också att kunna ha råd att göra goda drinkar i sommar. :D



Nu förgyller vi resan med vin i plastglas!



Igår var början av dagen väldigt jobbig men blev så mycket bättre på eftermiddagen. Är så glad att jag har en vän som du, som man kan sova med, gå på toan med öppen dörr och prata med om det mest pinsamma och jobbigaste saker! <3

Idag har jag sovit hela dagen, vaknade vid 16 och kom på att jag måste åka till gymmet om en timme. Men hann laga en lätt middag och äta. Nu blir det strax yoga, har provat en gång för många år sen så ska bli kul att se hur det går idag. Blir nog en del skratt för jag är den mest osmidigaste människan. :P
Sista uppdateringen för den här veckan och det får bli en kort en för håller på att somna. Har läst klart Jurtjyrkogården av Stephen King nu ikväll för ungefär 20 min sen om jag ska vara mer exakt, det var en bra bok men lite förvirrande. De sista minuterna på söndagen har jag läst i Syskonen Baudelaires olycksaliga liv, skönt med en lättläst bok innan det är dags att släcka lampan och säga god natt. :)
 
Framsteg:
Antal lästa sidor: 211 (+1114)
Antal utlästa böcker: 1 (+4)
Nu är det fem timmar kvar på den här veckan och jag ska tillbringa den med att läsa. Hoppas på att jag har hunnit läst ut en bok till när dygnet leder mot sitt slut men vi får se. :)



Behöver skriva av mig om annat men orden finns inte just nu eller så vill jag nog inte dela med mig.. Känslor, gillar dem inte idag!
A
Ahrnstedt, Simona - Överenskommelser
Ahrnstedt, Simona - Betvingade
Armstrong, Kelley - Bitten
Armstrong, Kelley - Stolen
Armstrong, Kelley - Dime store magic
Austen, Jane - Emma
Austen, Jane - Sense and sensbility
 
B
Bank, Melissa - Drömstället
Bovaller, Anna - Svinajakten
Bovaller, Anna - Svärmaren
Brashares, Ann - Sisterhood everlasting
Braswell, Liz - The nine lives of Chloe King: The fallen/ The stolen/ The chosen
Bray, Libby - Ögat över månskäran
Bray, Libby - Upprorsänglar
Bray, Libby - Längtans rike
Brontë, Emily - Wuthering heights
Brooks, Max - Världskrig Z
Brown, Dan - Gåtornas palats
Brown, Dan - Da Vinci-koden
Brown, Dan - Änglar och demoner
Brown, Dan - I cirkelns mitt
Brown, Dan - Den förlorade symbolen
 
C
Cabot, Meg - Abandon
Caine, Rachel - The Morganville vampiries volume 1
Carriger, Gail - Själlös
Carrol, Lewis - Alice in Wonderland
Chevalier, Tracy - Flickan med pärlörhänge
Chevalier, Tracy - Oskuld och erfarenhet
Chevalier, Tracy - Burning bright
Colfer, Eoin - Aeronauten
Collins, Suzanne - The hunger games
Collins, Suzanne - Catching fire
Collins, Suzanne - Mockingjay
Cremer, Andrea - Nightshade
Cremer, Andrea -  Wolfesbane
 
D
Dare, Tessa - A night to surrender
Dickens, Charles - Great expectations
Dickens, Charles - Julberättelser
Dickinson, Miranda - It started with a kiss
 
 
 
Har tillbringat ungefär en halvtimme till att läsa idag och det var på spårvagnen och bussen hem till mormor, efter det har jag lekt med mina små kusiner, ätit, pratat, ätit, druckit, ätit och tittat på Eurovision. Och det kommer inte bli mer läst innan denna dag är slut så får satsa på en bra läsdag imorgon då det är sista dagen på den här Read -a- thon(en). Har inte läst så mycket jag hade tänkt men läst mer än vad jag brukar och det är ju huvudsaken då det är hela grejen med en read-a-thon. :)
 
Framsteg:
Antal lästa sidor: 37 (+1077)
Antal utlästa böcker: 0 (+4)
I går somnade jag med boken i handen innan jag hade skrivit min uppdatering så idag får det bli två, den från igår nu och ikväll för det jag läser idag. Vilket jag antagligen inte behövde skriva för det är kanske självklart.. Hahah skriver som om jag skulle förklara något för en två-åring.
 
I alla fall tillbaka till vad jag läste igår som var en rätt bra läsdag även om jag inte fick så jättemånga sidor lästa. Jag håller på att läsa min första Stehphen King bok och har lite svårt att komma in i den. Det är Jurtjyrkogården och den är bra men tycker att den var rätt seg i början nu har jag läst ca 200 sidor och nu börjar jag tycka den börjar bli bättre. Ska iväg till mormor idag så får se hur mycket jag hinner läsa i den idag, hoppas på att komma igenom halva boken boken och börja i Rör mig inte för är väldigt sugen på att läsa den då jag har läst många bra recesioner och har hört att det är en bok man fastnar i och inte kan sluta läsa, behöver en sån bok känner jag. :)
 
Framsteg:
Antal lästa sidor: 244 (+833)
Antal utlästa böcker: 0 (+4)
Två minuter kvar på torsdagen så tänkte skriva min uppdatering innan jag fortsätter läsa en stund till. :) Idag har jag läst klart The silver linings playbook och gillade den jättemycket så nu måste jag se filmen snart och se om den är lika bra!
 
Har inte läst mycket under dagen då jag var med brödern bus hos farmor och farfar i skarptorp men har fått en del sidor lästa nu på kvällen, och börjar få tillbaka läslusten så vågar inte sova för då kanske den försvinner. ;)
 
Framsteg:
Antal lästa sidor: 243 (+590)
Antal utlästa böcker: 1 (+3)
Om ca 20min är ännu en dag slut och även idag har jag inte läst speciellt mycket, har varit så himla trött att jag inte lyckades fastna i nån bok vilket ledde till att jag nu läser i tre väldigt olika böcker.
 
Syskonen Baudelairs olycksaliga liv som är en lättläst barn/undomsbok, Jurtjyrkogården som jag inte har så mycket att säga om än då jag bara har kommit ca 50 sidor in i boken än så länge men tror att jag kommer tycka om den. Sista boken är The silver linings playbook som jag hade svårt att komma in i först, mest pga brist på läslust men nu ikväll började jag fastna och kommer nog stanna uppe och läsa ett tag till. :)
 
Framsteg:
Antal lästa sidor: 169 (+421)
Antal utlästa böcker: 0 (+3)
Dag två av den här veckan är snart slut eller det är en timme kvar men jag är trött så tänkte sova strax. Jag läste lite mer än igår fast ändå inte så myket som jag hade tänkt, i alla fall så har jag läst klart Härligt oärligt och Den store Gatsby under dagen. Imorgon ska jag börja i The silver linings playbook och har längtat länge på att läsa den så ser fram emot det väldigt mycket. :)
 
Framsteg:
Antal lästa sidor: 294 (+ 127)
Antal utlästa böcker: 2 (+1)
 
 
Första dagen av min första Read-a-thon är snart slut och jag har tyvärr inte läst så mycket men läste klart Coraline och läst lite över halva boken i Härligt oärligt. Ska läsa mer imorgon då jag vill läsa klart Härligt oärligt och börja i Den Store Gatsby, vi hörs imorgon. :)
 
Framsteg:
Antal lästa sidor: 127
Antal utlästa böcker: 1
 
Under den här veckan från 13 maj till den 19:de tänkte jag delta i en read-a-thon som jag har sett många "booktubers" prata om på youtube och läst om på olika bloggar. Det hela innebär är om jag ska skriva det kortfattat att du ska läsa mer än vad du brukar göra. Så tänkte att jag skulle göra det och skriva lite mer om vad jag läser och så men jag är inte officiellt med för jag tänker inte registrera mig till sidan, bloggen Bout of Books, som har skapat den här read-a-thon(en) men länkar till den här! :D
 
Jag har valt ut sju böcker som jag kommer läsa i men absolut inte att läsa ut alla för det blir för stor press, speciellt eftersom jag ska försöka ha ett liv också, fast jag hoppas att lyckas läsa klart fem av böckerna. Då jag redan läser i två av böckerna och den ena av dem har jag bara ca 30 sidor kvar kommer den bli utläst snabbt ikväll och det är undomsboken Coraline av Neil Gaiman. Det är en lättläst och kort bok som jag valde tillsammans med första boken i barnboksserien om Syskonen Baudelaires olycksaliga liv för bryta av mot de lite tjockare böckerna jag också valt ut att läsa.
 
Hela listan för böckerna som ska läsas men ej ur: ;)
  • Coraline av Neil Gaiman
  • En olustig början av Lemony Snicket, bok 1 ett i Syskonen Baudelaires olycksaliga liv
  • Härligt oärligt av Ally Carter
  • Den store Gatsby av F Scott Fitzgerald
  • The Silver linings playbook av Matthew Quick
  • Rör mig inte av Tahereh Mafi
  • Jurtjyrkogården av Stephen King

 

Nu är det kväll på första dagen och än så länge har jag inte läst speciellt mycket utan läste ca 100 sidor på morgonen men inget under resten av dagen så tanken är att läsa nu innan jag somnar och sedan kanske uppdatera innan denna måndag är slut, före 00.00, om jag lyckas läsa ut Coraline. :)  

Solen är äntligen här och det är så skönt att vara ute och bara vara! Jag har njutit av vädret idag först med Madde när vi tog en fika. Vi besökte en jättemysig uteservering där vi åt scones och drack kaffe. När fikat var uppätet gick vi i några affärer innan vi skildes åt efter några timmar tillsammans, var kul att träffas då det inte händer så ofta. :)



Kläderna åkte av och bikinin på när jag kom hem för att sätta mig och läsa på balkongen. Skyndade mig så inte solen skulle hinna försvinna men hann få en timme i alla fall innan det blev kyligt att sitta i bara bikini. :P Hoppas på värme imorgon med så jag och min bok kan njuta av den riktigt ordentligt!



Har tittat mer på tv-serier än läst böcker i april men några böcker blev lästa och påbörjade några andra. :)
Hade att läsa genren dystopia som tema och tre av de fyra böcker jag valde blev lästa så är nöjd.
 
Läst April 2013:
23. Matched - Ally Condie (Matched #1)
24. Cinder - Marissa Meyer (Lunar Chronicles #1)
25. Skuggor ur det förflutna - Nora Roberts
26. Vägen till klockrike - Harry Martinson
27. Varma kroppar - Isaac Marion
28. Legend - Marie Lu (Legend #1)
 
Totalt antal lästa böcker: 6
Svenska böcker: 3
Engelska böcker: 3
Antal e-böcker:
Månadens bästa: Cinder
Månadens sämsta: Vägen till klockrike
Påbörjade serier: 3
Avslutade serier:
 
Nästa månad: Har inte tänkt ha något tema men ska läsa mest contemporary, samtida, böcker och ska ta dem som faktiskt står i min bokhylla för det blev många böcker från biblioteket i april. Ska också läsa The Great Gatsby innan den har biopremiär 17 maj sen får vi se vad jag har lust att läsa. :)
 

[2013 Reading challenge]

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Emiz has read 0 books toward a goal of 50 books.
hide
0 of 50 (0%)
view books

[Läser just nu]