Det blev sex böcker köpta totalt; först tre av böckerna i gossip girl serien som är skriven av Cecily von Ziegesar, jag älskade tv-serien så vill ha böckerna också. Hade tänkt köpa serien på engelska men när jag hittade tre av dem för 10kr/st så fick det bli på svenska istället.
 
 
Ni vet att ni älskar mig: Gossip girl del 2
Allt och lite till: Gossip girl del 3
För det är jag värd: Gossip girl del 4
 
 
 
Eragon av Christopher Paolini: Arvtagaren del 1
Hypnotisören av Lars Kepler: Joona Linna del 1
Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon
 
Är väldigt nöjd med mina köp och längtar efter att få läsa dem alla, ett plus är också att både Lars Kepler och Lucy Dillon står med på min boktolva. Så jag var tvungen att köpa dem! ;)
 
 
Humöret är lågt och har ångest. Blir en dag hemma förutom att jag måste ner på stan för att hämta ut medicin, antagligen mitt slarv med att ta den som gör att jag mår som jag gör bland annat. Så får ju skylla mig själv.
 
Kommer senare ett inlägg om mina nya böcker, för böcker får mig att må bra. Att köpa dem, ställa iordning dem i bokhyllan, plocka med dem och såklart att läsa alla underbara, spännande, roliga och sorgliga historier som finns innanför omslagen.  
 
Hoppas ni har en bra dag!
Hej. Mer än en vecka sedan jag skrev men inte hänt speciellt mycket, skola, tv, läsa, feber, plugga och umgås med familjen kan sammanfatta dagarna rätt så bra. Plus att Millan och jag hann att simma vår första gång förra tisdagen innan jag blev sjuk men vi kommer nog igång igen snart. På fredagen hade vi lite myskväll hemma hos Millan, bakade pizza och åt massa gott framför en film. En mysig kväll med vänner och jag somnade såklart i soffan en stund men var nästan social hela tiden. ;)
 
Den här veckan har det varit skola och har massor att skriva klart hemma men har varit på sånt deppigt humör att det tyvärr inte blivit gjort. Måste skärpa mig! Idag fyller min älskade pappa år och jag gick till Erikshjälpen för att köpa lite nya böcker till honom, dem kostar bara 5-25kr där. Älskart, gick där ifrån med två böcker till pappa och sex till mig själv. Haha jag vet, skulle ha köpstopp men spenderade bara sammanlagt 95kr för tre inbundna böcker, tre häftade och två pocket, så är väldigt nöjd! Visar böckerna imorgon nu ska jag försöka sova. God natt! <3
 
Måndag och skola, har haft huvudvärk hela helgen så missade tyvärr första lektionen idag men nu är jag påklädd och proppat i mig lite tabletter så är redo för min mattelektion. :)

Jobbigt det här med huvudvärken när den inte vill ge med sig, vet inte om jag har något virus i kroppen som inte bryter ut eller om min syn har blivit sämre. Om det inte försvinner får jag väl boka en tid hos optikern. Men har verkligen inte råd med det den här månaden så hoppas på att det går över med frisk luft, dricka och tabletter! Nu måste jag gå, hörs senare.
Inte skrivit på några dagar så tänkte skriva lite om min vecka som gått.

Måndag började som sagt skolan igen och det ska bli kul med de nya kurserna. Gillar mina lärare och hoppas på att jag kommer vara duktig på att göra mina uppgifter. :P Eftermiddag/kvällen spenderade jag med mina morföräldrar o moster med god mat.

Tisdag och onsdag gick åt att vara i skolan och ta det lugnt hemma. Köpte också några av mina kursböcker.



Torsdag hade jag svenska och samhällskunskap innan jag åkte hem till mina kusiner för att vara barnvakt, eller det är mer som att umgås nu förtiden när de har blivit så gamla. :P Hade kul iaf, vi spela spel och jag vann för första gången på just det spelet (handlar om hästar), sedan lagade vi tacos tillsammans innan det blev chips framför en film. En mysig kväll helt enkelt.



Fredag var jag först med mamma på hennes jobb, kul att träffa barnen i hennes klass. Åt lunch innan jag åkte vidare till stan och köpte en ny väska, var meningen att jag skulle ha en lektion men mådde dåligt så åkte hem och vilade. För på kvällen var det först kalas för morfar som fyllde "19" sedan vidare på en rolig tjejkväll hemma hos Millan med fina tjejer, tacos, spel o massor av skratt.

Lördag och idag har jag inte gjort annat än att sova, läsa och tittat på film och tv.



Det var denna vecka nu ser jag fram emot nästa, med skola, bröder och träning. Millan och jag ska äntligen börja träna. Planen är att börja simma så vi kommer igång, sedan att köpa ett gymkort.
Önska oss lycka till! ;)




Måndag och jag är påväg till min första lektion för det här året! Känner mig laddad och redo för mina nya kurser, hoppas på att det är bra lärare som kan göra ämnena intressanta och att jag hänger med på vad vi gör, mina tankar vandra bort lätt om jag är uttråkad. :P Nu ska jag av spårvagnen, hörs senare.
Spenderat dagen hemma hos mina morföräldrar, mysigt. Nu ska jag strax åka hem för lite fredagsmys med familjen och ladda inför imorgon då Millan ska firas.

Lite besviken att jag inte kunde beställa presenten som jag ville men var osäker på var priset skulle sluta med frakten från USA. Får bli en fin sak istället som jag hoppas att hon inte har, blir nog bra. :)

Igår var jag nere hos mamma för att fika och prata bort några timmar innan vi gick till frisören, där jag fick klippa ur håret och få en ny frisyr. Så skönt och välbehövligt, blev nöjd och nu känner jag mig lite fin igen. ;)
Var deppig och kände mig ensam i föemiddags, kände hur det kröp i kroppen men orkade inte ta mig för något. Sedan fick jag sms av min fina, bästa vän om att träffas på kvällen och jag är så glad för det. Istället för en kväll på min säng med en bok blev det två filmer, cider, massa prat och skratt. Varför har jag så svårt att höra av mig när jag mår mycket bättre efter en träff med vännen min?!

Det får bli ännu ett nyårslöfte, att höra av mig till vänner och vara mer social.
Nu är jag påväg hem och ska lägga mig med boken jag läser, är nyfiken på vad som ska hända med Mr Grey o Ana. ;)
I December var jag med mina fina vänner i London några dagar för att hälsa på ännu en fin vän Fea. Vi var med Fea när hon jobbade då hon är au pair hos en jättetrevlig och gullig familj, så vi lekte med barnen, följde med till playgroup och umgicks med familjen. Vi såg också London eye, Big Ben och andra sevärdheter, dansade och shoppade. Jag köpte såklart några böcker som jag tänkte visa för er och tänkte även visa en av många favorit julklappar som jag fick förra året. (Vill skriva i år) 
 
Vet att när man är vuxen "ska" man tycka att det är roligare att ge bort julklappar än att få men jag älskar fortfarande att få presenter mer än att ge andra och är som ett barn med lång önskelista till Tomten. :)
 
Böckerna från London:
 
Gone av Michael Grant
I've got your number av Sophie Kinsella
The Charm Bracelet av Melissa Hill
It started with a kiss av Miranda Dickinson
 
Julklapp:
Boxen med hela Twilight serien av Stephenie Meyer
 
Efter som det ingår i mina mål för 2013 att läsa om den serien blev det en väldigt uppskattad julklapp, även om jag "hjälpte" mamma beställa den åt mig. ;)
 
 
 
 
Så var sista måndagen på lovet nästan slut och på söndag får man leva med söndagsångesten igen..
Nae då riktigt så illa är det inte, ska bli kul att börja med de nya kurserna och att göra något annat än att sitta på min säng med datorn i knät.
Det är hur jag spenderade denna dag förutom när jag sminkade "krigsmålning" på Rasmus, åt eller badade busungen efter kriget. :) Hade tänkt skriva recensioner på böckerna jag läst men fastnade med att försöka designa bloggen istället, tog lååång tid. Har sagt det förut men måste säga det igen, jag och datorer inte en bra mix! Men blev rätt så nöjd och nu får bloggen se ut så här ett tag.
 
Imorgon ska det städas här hemma och på torsdag ska jag ner till Söderköping för att umgås med mamma och besöka frisören. Skönt att ha lite planer men ändå kunna läsa och lata mig några dagar till. På lördag blir det födelsedagsfest för världens bästa kompis och jag har hittat den bästa presenten men vet inte om jag hinner skicka efter den eller om jag ens har råd. Får tänka lite på det men det skulle vara kul att få se om presenten skulle uppskattas lika mycket som jag tror att den skulle göra. :)
 
Hörs imorgon nu ska jag göra en kopp te och sno några chokladbitar från pappa.
 

Började denna måndag med en skön promenad i friska luften, hade tänkt gå fem km men det blev tre. Nöjd ändå och det är en bra start på mitt nya liv med mer motion. :)

Nu har mina busbröder kommit hem hit för "pappa vecka" och jag har precis satt på Berättelsen om Narnia, Häxan och Lejonet åt dem. Jag själv ska börja läsa en ny bok och göra mig en kopp kaffe.







Hade tänkt skriva recensioner på de två böcker jag har läst klart i helgen men får skjuta upp det tills imorgon då mina ögon går i kors av trötthet. Imorgon är det måndag och exakt en vecka kvar till mina kurser börjar igen, blir lite nervös att tänka på det men måste vara positiv och tänka att det går bra.. 
 
Hela den här dagen har jag i alla fall bara läst, surfat runt på internet och läst lite till. Skönt men ska försöka göra något vettigt imorgon, var duktig och lagade middag till pappa och mig för en gång skull. Är ju så bortskämd när jag bor hemma att pappa oftast lagar mat men ska bli bättre i år på att dela ansvaret i köket..  Jag är typ den enda i min släkt på både min mor och fars sida som inte kan laga mat, resten gör underbar mat och jag älskar att gå bort och äta. ;) Men borde väl försöka lära mig att laga lite lättare rätter så jag blir bättre på att äta både regelbundet och nyttigare.
 
Nu får det bli ett avsnitt av någon tv-serie innan john blund förhoppningsvis kommer. Har haft svårt att sova när jag varit sjuk, om inte hostan har hållit mig vaken så har jag haft de konstigaste drömmarna när jag väl sovit.
 
 
 
Det finns massor av böcker och författare jag har att upptäcka och breda ut mina vyer i olika genres. Har varit inne på goodreads och klickat mig runt så tänkte lägga till några namn till Boktolvan 2013. Skulle kunna lägga till hur många som helst men ska försöka hejda mig. ;)
Jag kommer stryka de namn jag sedan läser under året och vilken av deras böcker jag läste.  
 
Minst tolv av de här författarna vill jag läsa år 2013:
 
 
Listan uppdateras efter hand
 
Januari:
1. 2nd chance - James Patterson
2, The Charm Bracelet - Melissa Hill
3. A wedding to die for - Leann Sweeney
4. Dead giveaway - Leann Sweeney
5. Shoot from the lip - Leann Sweeney
6. Att kyssa eller inte kyssa Jake Matthews - Luisa Plaja
 
Februari:
7. Fifty Shades of Grey - E.L James
8. Hypnotisören - Lars Kepler
9. Själens osaliga längtan - Audrey Niffenegger
11. Jane Eyre - Amy Corzine, Charlotte Brontë (seriealbum)
12. En bit av mig fattas - David Levithan
13. The Hunger Games - Suzanne Collins
14. Jellicoe Road - Melina Marchetta
15. Helena (Starcrossed #1) - Josephine Angelini
 
Mars:
16. Hades (Starcrossed #2) - Josephine Angelini
17. Nightshade (Nightshade #1) - Andrea Cremer
18. Home front - Kristin Hannah
19. Sisters Red (Fairytale retellings #1) - Jackson Pearce
20. Genom dina ögon - Stephenie Meyer
21. Bitten (Women of the Otherworld #1) - Kelley Armstrong
22. Frankenstein The graphic novel - Mary Shelley, Jason Cobley, Joe Sutliff Sanders
 
April:
23. Matched (Matched #1) - Ally Condie
24. Cinder (Lunar Chronicles #1) - Marissa Meyer
25. Skuggor från det förflutna - Nora Roberts
26. Vägen till Klockrike - Harry Martinson
27. Varma kroppar - Isaac Marion
28. Legend (Legend #1) - Marie Lu
 
Maj:
29. Going to far - Jennifer Echols
30. Allt för min syster - Jodi Picoult
31. Född till hjälte (Percy Jackson and the Olympians #1) - Rick Riordan
32. En sån där vidrig bok där mamman dör - Sonya Sones
33. Anna and the french kiss - Stephanie Perkins
34. Coraline - Neil Gaiman
35. Heist Society (Heist Society #1) - Ally Carter
36. Den store Gatsby - F. Scott Fitzgerald
37. The silver Linings playbook - Matthew Quick
38. Jurtjyrkogården - Stephen King
39. En olustig början (Syskonen Baudelaires olycksaliga liv #1) - Lemony Snicket
 
June:
40. Sisterhood everlasting (Sisterhood #5) - Ann Brashares
41. Harry Potter och de vises sten (Harry Potter #1) - J.K. Rowling
42. Scarlet (Lunar Chronicles #1) - Marissa Meyer
 
Ligger och läser i sängen med en kopp te. Älskar att bara kunna ta det lugnt med en bok så det ska jag ta vara på sista veckan av lovet för sedan blir det mest läsning av skolböcker som gäller.

Hoppas på att läsa ut The charm bracelet idag för det står många böcker i min bokhylla som jag är sugen på att börja läsa! :) Helst vill jag kunna läsa alla på en gång..
Har börjat läsa min första bok av en författare jag har på min boktolva. The Charm bracelet av Melissa Hill har än så länge bara läst lite över 100 sidor men tycker den är bra och jag är glad att det står en annan bok av henne i min bokhylla. Samtidigt som jag läser den är jag också i slutet av andra boken i serien Women's murder club av James Patterson.   Jag såg tv-serien när den gick på tv:n och hatade att dem la ner den, men böckerna är ju annorlunda såklart och jag älskar dem. Gillar att det är fyra kvinnor som ska lösa mordgåtorna. :P Läser också första delen av Fifty shades of Grey trilogin men vill inte fastna i den ifall jag skulle älska den och inte ha andra delen hemma. Hahha jag vet vilka svåra problem jag har. ;)
 
Ska i alla fall läsa ut två av böckerna innan jag börjar skolan igen men hinner nog läsa mer.
 
                  2nd Chance (Women's Murder Club, #2)                      The Charm Bracelet                                             Fifty Shades of Grey (Fifty Shades, #1)  
 Bilderna lånade från goodreads.com                  
 
 
                         
Mår lite bättre än igår men ändå inte gjort något vettigt. Har läst och fortsatt se på Parenthood.
Älskar den serien, karaktärerna och historierna kan man verkligen känna igen sig i och man både skrattar och gråter i avsnitten.  
 
Det är visst lördag idag, har ingen koll alls längre så det ska bli rätt skönt när kurserna sätter igång om en vecka och man får en vardag. Säger jag nu i alla fall ge mig några veckor och jag längtar efter ledigheten igen. :P
 
 
Spenderat dagen med att titta på Hart of Dixie och Parenthood när jag inte har sovit. Huvudet och halsen värker och ska försöka sova snart igen för imorgon måste jag ta mig ut i friska luften. Har suttit de senaste timmarna med att försöka lära mig att designa bloggen och hur det fungerar att länka saker, har fortfarande inte en aning om vad jag gör men nu ger jag upp för denna gång. :)
 
Sitta framför datorn är ju inte det bästa man kan göra med huvudvärk men är så uttråkad att jag har lust att skrika. Okej nu är jag klar med att klaga... för idag ;)
 
Hörs imorgon god natt <3
 
 
Hart of Dixie, Parenthood,

Har tänkt att läsa mer och skriva mycket mer här på bloggen om böckerna jag läser och vill läsa, blev ju inte riktigt som jag tänkt mig förra året men hoppas på att bli bättre på det också det här året. Det blir ett till mål.

Men för att få lite struktur på det har jag tittat runt på olika bokbloggar som jag läser och tänkte sätta upp några läsutmaningar eller blir nog mer som mål jag vill nå med min läsning. Vill inte ha allt för mycket bestämt för då tappar jag läslusten totalt men några utmaningar kan bli kul och jag får mer variation på min läsning som  kan leda mig till nya spännande författare och favorit böcker.

 Några mål för min läsning 2013:

 1. Läsa två biografier (0/2)

2. Läsa Hungerspels trilogin (1/3)

3. Läsa två svenska klassiker      (1/2)

(ex av Selma Lagerlöf, August Strindberg) 

      4. Läsa två utländska klassiker (0/2)

(ex av Jane Austen, Emily Brontë,

Mark Twain, Charles Dickens)

5. Läsa om Twilight sagan (0/4)

                                                                                

 Sen har jag målet att läsa 50 böcker, har gått med i goodreads reading challenge för 2013 så då kan jag kanske komma ihåg att hålla koll på hur mycket jag läser. Hoppas på att läsa mer än 50 böcker men vill inte sätta onödig press på mig själv.. (42/70)

 Boktolvan 2013

 Har läst om Boktolvan på många olika bloggar så det tänkte jag göra ett försök med. Boktolvan är att man ska försöka läsa något från 12 stycken författare man aldrig läst något från förr.

 Dessa författare vill jag välja mellan:

 

  1. J.K. Rowling
  2. Melissa Hill
  3. Rachel Hawkins
  4. Jonas Gardell
  5. Stephanie Perkins
  6. Camilla Läckberg
  7. Lars Kepler  
  8. Jackson Pearce
  9. Jennifer Echols
  10. Michael Grant
  11. Stieg Larson
  12. Mats Strandberg
  13. Alexandra Potter
  14. Lucy Dillon
  15. Audrey Niffenegger
  16. Jane Austen
  17. Ally Carter
  18. Marissa Meyer
  19. Katerina Janouch
  20. Sofie Sarenbrant

                                                                                                                           (9/12)

 Finns många författare och böcker jag vill läsa men det här får bli den lista jag kommer försöka läsa 12 böcker av, vad jag väljer kommer bero på vilka böcker jag redan har i min bokhylla, för måste sluta köpa nya böcker, och såklart på vad jag har lust att läsa.

 Hoppas att jag kommer göra det här nu och att jag blir bättre på att skriva och uppdatera bloggen.  

Boktolvan2013, Böcker,
En ny dag som jag hade hoppats på att få spendera hemifrån men mår fortfarande inte bra så det får bli ännu en slödag. Te, serier, böcker och sova får stå på mitt schema och hoppas på att vara frisk imorgon.
Har suttit de senaste timmarna på internet och kollat på böcker jag skulle vilja läsa och köpa. Älskar böcker och blir glad av att köpa nya att ställa i min hylla.

Jag brukade shoppa begagnade böcker här i stan men det senaste året har det blivit mycket hemklickat från cdon, mest för att det är smidigt men också för att jag vill läsa på engelska och bara köpa de böcker jag verkligen vill ha.
Blir annars mycket att jag köper bara för att köpa.. Men nu ska jag försöka läsa de böcker jag har innan jag köper nya, får se hur länge det håller. Jag brukar kunna hitta på anledningar varför jag måste köpa just den här boken just precis nu. ;)

Blev visst massa babbel och vet inte riktigt vart jag ville komma med inlägget. Men men ville nog mest bara skriva lite nu ska jag sova iaf eller kanske läsa lite först..

God natt.
Nytt år med möjlighet för en ny start. Har startat året med feber och halsont så har mest spenderat dagarna med att sova men också att tänka. Det var länge sen jag hade en såhär lång period som varit "ljus" och "uppåt", jag har mått bra och inte legat hemma med ångest lika mycket som förr om åren. Jag har haft ångest, hjärtklappning och haft mina dåliga dagar men de har varit just dagar och inte veckor så det känns jättebra och jag har lite mer hopp om min framtid.
 
Fjortonde börjar jag mina nya kurser på komvux och så måste det börjas söka sommarjobb sedan har jag inget annat planerat men det är skönt det med, måste koncentrera mig på skolan. Vill ha bra betyg men främst klara av att vara på alla lektioner och göra alla mina uppgifter. Ska börja läsa svenska 2 och eftersom det jag hade svårt med under svenska 1 kursen var att skriva har jag ännu en gång bestämt mig för att skriva mer på bloggen men också att läsa mer, både svenska och engelska böcker.
 
Vet att jag alltid tänker att jag ska skriva mer eller göra saker och sen så händer inget. Tyvärr är jag en person som så fort jag känner press eller ett måste till att göra något får jag prestationsångest och struntar i det. Måste bli bättre på detta problem! Har några nyårslöften i år, håller dom aldrig så i år blir det mer som mål att jobba mot. Tänkte göra en lista och sedan stryka eller kommentera hur det går för mig under året och kanske lägga till eller ta bort saker. Mycket kan hända under ett år och hoppas på att utvecklas till den människa jag vill vara!
 

         Mina nyårslöften mål 2013:

  • Träna mer
  • Sluta göra skoluppgifter i sista stund
  • Skriva mer
  • Gå ut mer, både fest och i vardagen
  • Lära mig minst fem nya maträtter (0/5)
  • Laga mat minst en gång i veckan till familjen (0/52)
  • Bli mer ekonomisk
  • Klara minst åtta kurser på komvux (0/8)
  • Läsa minst 50 böcker (65/50)
  • Blogga mer
  • Klaga mindre
  • Bli mer hjälpsam
Ja det får bli några av sakerna på min lista..
 
 
 
 
 

[2013 Reading challenge]

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Emiz has read 0 books toward a goal of 50 books.
hide
0 of 50 (0%)
view books

[Läser just nu]