Haft en mysig dag med mormor och moster nu avslutas kvällen med bästa Millan. <3

Vi skvallrar om killar och annat.. Imorgon blir det mat, vin, ost och kex hemma hos andra Millan. Så glad för mina fina vänner!


(första) Millan & jag :)



Lördag idag och jag har en veckas höstlov framför mig. Måste spendera mesta tiden av veckan att plugga men kan planera själv när jag ska göra vad, vilket betyder en veckas sovmorgon. :P

Efter min sega start och en språngmarsch till spårvagnen kom jag iväg till skolan i torsdags, vilket var bra för vi tränade på att stå framför klassen och prata under svenskalektionen. Vi ska hålla tal efter lovet och många av oss är nervösa för att stå där framme med allas blickar på sig. Jag är definitivt en av dem men det kändes rätt bra i torsdags ändå, får se hur det går när jag ska hålla tal. :/

Efter svenskalektionen hade jag en timmes lunch innan min mattelektion jag trodde jag skulle ha.. Visade sig att lektionen var inställd för vi skulle ha tre timmars prov kl två istället. Bra som jag är hade jag missat det totalt och var inte ens säker på vad provet skulle handla om, funderade att gå hem men stannade kvar och försökte. Glad att jag gjorde det för kändes som jag klarade att få ett godkänt iaf. Hoppas! :)

Så kan det gå när man inte håller koll på saker. Men det positiva var att jag inte behövde gå i dagar med nervositet i kroppen, behövde bara vara nervös i två timmar men då var jag för stressad att jag inte hann tänka så mycket ändå. :P

Nu ska jag äta en sen frukost sedan ska jag sätta mig och skriva ett bokinlägg som jag tänkt göra idagar nu...

"You may be disappointed if you fail, but you are doomed if you don't try." -Beverly Sills
Torsdag och jag måste åka till svenska lektionen om en timme men ligger fortfarande kvar i sängen. Inte så smart tjej. Är seg och trött och skulle vilja ha en slappar dag med många koppar te och se de nya avsnitten av alla tv-serier jag följer! Men det får bli en annan dag, vill inte missa skolan. Skönt att jag har den tanken nu, skulle jag inte haft för några månader sedan,

Räknar till tre sedan måste jag resa på mig och hoppa in i duschen. Ett, två, tre...
Har ännu en gång haft ett litet uppehåll i mitt så kallade bloggande men ska försöka bli bättre. :) Igår hade jag en mysig dag med Millan, vi köpte med mat hem till henne och drack vin och såg på Magic Mike. Älskade den filmen och jag och Millan kom fram till att vi ska öppna en strippklubb här i Norrköping. Och helst ska våra strippor se ut som Channing Tatum tack ;) Kvällen avslutades med att vi bokade flygbiljetter till London! ♡

Så nu har extra mycket energi till att plugga, ska till skolan om en timme sedan vidare hem till mamma. Vi ska hyra film och äta gott ikväll.

Ska försöka hinna skriva om böckerna jag har läst imorgon, nu blir det lunch innan jag måste åka.

- London baby, Joey (Friends)
Vakna tidigare än jag behövde idag så kunde ligga kvar i sängen och titta på nyaste avsnittet av Hawaii-fiveo. Var skönt att inte behöva stressa och kunna äta frukost i lugn och ro innan det var dax att cykla till skolan. Nu börjar mattelektionen och lärarens genomgång. Kanske borde lyssna. ;)



Tisdag idag, vilket betyder inga lektioner för mig men däremot massor av uppgifter att göra i distanskurserna. Så har suttit och läst om amerikanska revolutionen i några timmar och ska nu skriva min analys om detta. Känner att det tar väldigt mycket längre tid att göra uppgifter än vad jag vill! Vet inte om det är pga att jag är osäker på om jag gör saker rätt hela tiden eller om det "ska" ta så lång tid?
Det är ganska kul att plugga men det är rätt segt. :P

Farmor och farfar är här och hälsar på och hjälper pappa och mig att packa upp alla våra kartonger som fortfarande är kvar sedan flytten förra veckan. Ska ta tag i mitt rum snart men får nog bli på torsdag eftersom jag har en del skolarbete att göra klart. :)





Ska börja läsa i teman eller vad man kallar det i bokbloggarnas värld, har läst och hittat nya bloggar på senaste tiden och har fått min läslust tillbaka. Nu är bara problemet att jag inte vart jag ska börja i min lååånga lista av böcker som jag vill läsa. Därför tänkte jag göra som ”teman” varje månad och ska läsa en eller flera böcker som har något gemensamt med varandra t.ex. deckare skrivna av kvinnor eller vampyrböcker, ja ni förstår nog vad jag menar.

 

 Som sagt kommer jag låna och blanda idéer från bokbloggare, ska själv inte ha en bokblogg speciellt eftersom jag inte vill visa vad jag skriver för levande människor. Men behöver träna på mitt skrivande har jag märkt under mina svenska lektioner och jag älskar att läsa så detta kan bli en kul idé att blanda ihop det. Jag kommer att skriva lite om varje bok jag läser klart och sedan får jag se vad mer som kommer att bli skrivet.

 

Nu i oktober tänkte jag läsa Kristina Ohlssons böcker om Fredrika Bergman som arbetar med Stockholmspolisen för att lösa brott. I serien ingår det fyra böcker än så länge och jag läste klart den första boken ”Askungar” i helgen och har idag börjat på den andra delen ”Tusenskönor”. Kommer skriva en liten recension om ”Askungar” någon dag denna vecka men får se när det blir.

 

Ska också läsa  en av Selma Lagerlöfs böcker för det ingår i svenska kursen och sedan kommer det att läsas lite andra böcker jag är sugen på att också läsa, får se hur mycket jag hinner utan att det drabbar skolarbetet. :)

 

Just nu läser jag:

-          Tusenskönor av Kristina Ohlsson,

-          A kiss in time av Alex Flinn, läser på engelska

-          Marshmallows av Dorothy Koomson, läser på svenska

Hellu. Länge sedan jag skrev, blir alltid att jag vill skriva av mig när jag mår dåligt och just nu är jag i en sådan period. Men eftersom jag också bestämt mig för att inte bara skriva deppiga inlägg och negativa tankar ska jag börja skriva lite om mitt största intresse som är BÖCKER. Känner mig alltid lika lycklig när jag går där med min påse som innehåller nyinköpta böcker eller när jag sitter i timmar och letar vilka böcker jag helst vill ha just nu och sedan klickar hem dem från cdon eller dylikt, :) Får bli ett eget inlägg om hur jag har tänkt med min skriving om böckerna och läsning om en liten stund.

"Ett hem utan böcker är som en kropp utan själ."- Marcus Tullius Cicero

[2013 Reading challenge]

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Emiz has read 0 books toward a goal of 50 books.
hide
0 of 50 (0%)
view books

[Läser just nu]