Påväg till skolan för nationellt kunskapsprov som det så fint heter, idag är det läsförståelse i svenska och på fredag uppsats. Efter det har vi inte mycket kvar i kursen, skönt! :)
Idag har jag gjort absolut ingenting, ialla fall inget vettigt. Jag har inte ens duschat och gjort mig iordning utan gått runt i mysbyxor hela dagen. Men funderar på att åka ner till stan och köpa hem lite middag så får jag lite frisk luft den här dagen ocks, fast får se hur jag gör känner mig rätt så lat. Och pebgarna måste sparas till julklappar och London resan. Det är bara 19 dagar kvar tills vi är påväg till flygplatsen så här dags. LÄNGTAR! <3
 
Har precis börjat läsa en ny bok som jag beställde från cdon för några veckor sedan, läser författarens blogg ibland och blev jättenyfiken på hennes böcker. Hon skriver romance och jag visste inte riktigt vad den genren var riktigt, om jag tänker efter vet jag nog inte det fortfarande men håller på att lära mig. :P
Boken jag läser är skriven av Simona Ahrnstedt och heter Överenskommelser och det är Ahrnstedts debutroman. Jag har precis börjat läsa den så har inte kommit in i boken än men hoppas och tror att den kommer vara lika bra som den verkar.
 
Nu ska jag göra mig en latte och sätta mig med boken, får se hur det blir med maten men om jag känner mig själv rätt så kommer det antagligen bli något lättlagat här hemma istället för en resa till stan. Hatar att gå ut när det är kallt och mörkt ute..
 
 
Blev ingen promenad imorse utan var tvungen att titta på senaste avsnittet av Private practice. ;) Åkte sedan och lämnade väskan hos pappa, stackarn han såg ut att må minst lika dåligt som han också gjorde. Blev en snabbvisit för skulle hinna äta något innan mattelektionen. Pappas order, han vet hur dålig jag är på att äta ibland.
Blev en risifrutti och cola till lunch inte en direkt bra måltid fast middagen blev desto bättre.
 
Åkte hem till farmor och farfar och blev bjuden på god köttfärssås och spagetti innan vi satte oss och tittade på filmen Män som hatar kvinnor. Jag är nog den sista personen som varken har sett filmerna eller läst böckerna så det får stå på min att-läsa-lista. Andra filmen ska jag se med farmor och farfar nästa torsdag och blir bjuden på middag då också, mysigt och lyxigt. :)
 
Men för er som kanske inte heller ha sett filmen Män som hatar kvinnor så rekomenderar jag den starkt. Den är väldigt obehaglig på vissa ställen och man vill gå in i tv:n och ge några personer en smäll eller två, men den är också spännande och jag gillar karaktärerna Blomkvist och Salander. Ser fram emot att se de två andra filmerna.
 
                                                       
 
 
 
 
Journalisten Mikael Blomkvist får i uppdrag att lösa en 40 år gammal mordgåta tillsammans med en av Europas bästa hackers – den piercade och tatuerade Lisbeth Salander.Filmatiseringen av Stieg Larssons rekordsäljande thrillerroman sågs av över 1 200 000 svenskar på bio!
 
Beskrivning från cdon.com
 
 
Ska lägga mig och läsa nu, har precis börjat i en ny bok som jag hoppas ska ge mig läslusten tillbaka.
God natt och dröm bara bra drrömmar :)
 
 
 
Vaknade såklart innan klockan sex idag när jag har sovmorgon, väldigt irriterande. Har försökt göra om min header på sidan i ungefär två timmar och är fortfarande inte nöjd men ger nu upp för denna gång. Jag och datorer är inte den bästa kombinationen så att sitta för länge med något jag inte kan gör mig lite mycket frustrerad. Man borde tycka att det skulle ha blivit bättre när jag följer instruktioner men men får göra om det en annan dag.
 
Nu står frukost och sedan en promenad i skogen på schemat innan jag ska åka upp till pappa som ligger inlagd på sjukhuset, han behöver lite kläder. Har mattelektion i eftermiddag också så måste försöka vara lite snabbare än vad jag brukar. :P  
 
 
Tänkte att jag skulle visa några av mina nyköpta böcker, eller de som jag köpte i början av oktober. Det här de som jag köpte från cdon, får bli ett eget inlägg för dem begagnade böckerna och dem som jag har köpt nu i november. :) Har köpt alldeles för mycket böcker på senaste tiden så nu har jag köpstopp ett tag, förutom när jag åker till London då får jag köpa i alla fall en bok men får se om fler kommer följa med hem. Det skulle ju inte förvåna mig. :P
 
                              
 
Högst upp från vänster:
 
- The golden lily av Richelle Mead:
Deltvå i serien Bloodlines som är en fortsättning av serien Vampire academy med en ny huvudperson men gamla karaktärer som dyker upp. Vilket jag tycker är jättekul då jag älskade vampire academy serien och slukade alla böcker under sommaren 2011.
 
- Bitten av Kelley Armstrong:
Första delen i en serie som heter Women of the Otherworld, har inte börjat läsa den här boken än men har läst en annan serie av Kelley Armstrong som jag gillade så hoppas på att den här är lika bra.
 
- Fifty shades of grey av E.L James:
Har inte börjat läsa den här boken heller än men har hört både gott och ont om den så undrar om jag kommer gilla den och köpa resten av böckerna?
 
- A kiss in time av Alex Flinn:
Gillade boken och blev nyfiken på resten av Alex Flinns böcker så dem står på min önskelista till Tomten i år. ;)
 
- Delirium av Lauren Oliver:
Första delen i en triologi och gillade första boken så ska absolut köpa de två andra.
 
 - Before I forget av Melissa Hill:
Sist men inte minst efter alla fantasy böcker av olika slag blev det också en chick lit bok, har inte läst några böcker av Melissa Hill men ser fram emot att läsa min första.
 
Inlägget med mina andra "nygamla" böcker kommer en annan dag.
 
 
 
 
Alex Flinn, E.L James, Kelley Armstrong, Lauren Oliver, Melissa Hill, Richelle Mead, cdon.se,
Gick hem efter lektionen, skönt att få lite frisk luft och ha musik i öronen medan tankarna snurrar i huvudet. Nu är jag hemma hos mina småbröder och ska strax äta mat från mcdonalds. :)

Håller på att bli sjuk, hatar när man är hängig men sjukdomen inte bryter ut. Orkar ingenting utan vill bara sova.

Är deppig och är så himla trött på mig själv. Nu är jag på svenskalektionen, så jag får lite ombyte från min säng. Hoppas på att mitt humör blir lite bättre!
Idag spenderade jag hela förmiddagen med att skriva mitt tal till svenska nationella kunskapsprovet, som det heter nu, och sedan tränade på det inför mormor innan jag skulle till skolan för att faktiskt hålla talet. Usch var så nervös att jag funderade på att skita i det och krypa ner under täcket istället. Men nej den personen har jag varit i flera år och nu håller jag på att förändras och faktiskt göra det som är jobbigt och ger mig ångest.
 
Så höll mitt anförande som handlade om framtidens turism och jag hoppas det gick bra, minns inte alls vad jag sa eller hur jag formulera mig. Gjorde jag som jag hade tränat.. Ja det är den stora frågan nu vill jag få betyget snabbt så man kan lägga detta bakom sig. Är faktiskt stolt över mig själv att jag gjorde min muntliga uppgift både idag och för två veckor sedan. Då skulle vi ha ett argumenterande tal och var sjukt nervös för det också. Speciellt eftersom jag som vanligt väntar till sista stund med att skriva det. Men det gick bra. :P
 
Nu ska jag strax åka med mina fina morföräldrar hem till mamma och Anders för middag. Mamma ville fira sin namnsdag men jag tror mer att det är en ursäkt till att äta god mat och dricka vin. ;) Klagar absolut inte för man får alltid så god mat när man äter hemma hos Anders och jag hoppas på att få prova den nya kaffemaskinen.
 
 Måste åka nu men ska försöka skriva lite oftare, speciellt eftersom jag inte ha skrivit om en enda bok än.. Men har inte hunnit läsa så mycket på sistone tyvärr. Jag som har beställt hem massa nya böcker från cdon och köpt lite begagnade böcker från erikshjälpen, ska visa er någon dag. :)
 
 
 
 
Varför blir det jobbigt och man mår dåligt när någon påpekar att du är dålig på något. Sådana saker som du faktiskt vet och själv tar upp och kritiserar men sedan blir du ledsen när du får veta att du har rätt. Du är faktiskt dålig på det.. Usch jobbigt!

Ändå vet ju min förnuftiga del av hjärnan att man inte kan vara bra på allt och att det är bra med kritik för då kan man förbättra sig. Min känsliga del av hjärnan som varken har självkänsla eller självförtroende håller inte med utan "skriker" ut att jag är misslyckad och borde ge upp för du blir inte bättre än så här.

Blev ett rörigt inlägg men behövde skriva av mig lite, nu får det bli sömn så kanske jag ser lite mer positivt på mig själv och livet imorgon.

"Efter regn kommer solsken."
Är på stan och köper saker tills ikväll när vi ska ha myskväll hemma hos Millan :) Letade efter ett vin i en evighet då det kändes som alla halvtorra viner hade smak av honung, efter jag och Millan delade på det äckligaste vinet nånsin förra veckan som var jättesött och honungsaktigt håller jag mig borta från det! Hittade iaf ett som jag hoppas kommer vara gott. :)

Har köpt present till min moster också, vi ska fira hennes 25-årsdag på lördag. Längtar, äta god mat och umgås med familjen men hoppas att jag kanske hinner gå ut med vänner också under kvällen. Får se vad som händer.

Nu sitter jag på espressohouse med en vanilla latte och boken som måste läsas till svenska kursen. :)







[2013 Reading challenge]

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Emiz has read 0 books toward a goal of 50 books.
hide
0 of 50 (0%)
view books

[Läser just nu]