Temat för mars fick bli varulvar då jag har många spännande böcker som jag vill läsa. :)
 
Bitten - Kelley Armstrong
Sisters red - Jackson Pearce
Nightshade - Andrea Cremer
Själlös - Gail Carriger
Twilight- Stephenie Meyer
 
Älskar böckerna de är så fina och längtar efter att få läsa dem alla men ska börja med Nightshade imorgon. Ska också läsa The host av Stephenie Meyer och Safe haven av Nicholas Sparks den här månaden, det är två böcker som har biopremiär nu i mars och i början av april. Läste The host för några år sedan men vill friska upp minnet och safe haven började jag läsa fast slutade. Kommer inte ihåg varför nu för det är en väldigt bra bok och jag älskar Nicholas Sparks. Jag hoppas och tror att det här kommer bli en bra läsmånad! :)
Som sagt har jag inte lyckats sluta köpa böcker den här månaden heller så tänkte visa några av titlarna som är nya i min bokhylla. :)
 
Från adlibris
 
Wuthering Heights av Emily Brontë,
det är en couture classics edition eller nåt sånt och jag vil ha Jane Eyre i samma stil.
 
Pandemonium av Lauren Oliver,
del två i delirium jag råkade köpa pocket istället för häftad som min delirium är så blev lite sur när jag märkte det. Hatar att delarna inte passar ihop, får rätta till det någon gång i framtiden.
 
Hex Hall av Rachel Hawkins,
del ett i Hex Hall serien ser fram emot att läsa den här men får bli senare i vår tror jag. :)
 
Betvingade av Simona Ahrnstedt,
det här är min nya favorit för älskade Ahrnstedts första bok Överenskommelser 
och längtar efter att läsa Betvingade.
 
Från myrorna:
 
Sandmannen av Lars Kepler,
del fyra i Joona Linna serien.
 
Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson,
Har sett filmerna så vill läsa böckerna.
 
Da Vinci koden och Änglar och demoner av Dan Brown,
Har inte läst något av Dan Brown så det ska bli spännande att läsa de här.
 
Det blev några böcker i februari också och några fler kommer det bli under bokrean. Tre dagar kvar och sedan börjar den, har förhandsbokat några böcker från aldibris och ICA Maxi.
 
 
 
 
 
Har bott i mammas mysiga etta sedan i lördgas och tänkte stanna tills imorgon, så himla skönt att bara vara. Läser, ser på tv och surfar runt på datorn, idag ska jag baka och plugga men gör det när jag känner för det. :) Har träffat mamma också och det var länge sedan vi sågs så här ofta, har saknat det! <3

Var på biblioteket igår och lånade böcker, fick hejda mig för ville ta hem alldeles för många. Men blev några olika titlar iallafall och håller just nu på att läsa mitt första seriealbum. Det blev ett klassiskt seriealbum Jane Eyre och älskar bilderna, dem är helt underbara.

Har inte läst boken Jane Eyre än men nu är jag ännu mer sugen att läsa Charlotte Brontës klassiker, får nog leta fram den bland mina böcker. Frågan är om jag ska läsa den på engelska eller svenska, språket kanske blir jättesvårt på engelska?



Visst är den fin?! :D

 
Titel: The Fault In Our Stars
Författare: John Green
Utgivningsår: 2012
Förlag: Dutton Books
Språk: Engelska
Serie: Nej
Sidor: 313
 
Utläst 130217
 
Handling: (från goodreads)
Diagnosed with Stage IV thyroid cancer at 13, Hazel was prepared to die until, at 14, a medical miracle shrunk the tumours in her lungs... for now.

Two years post-miracle, sixteen-year-old Hazel is post-everything else, too; post-high school, post-friends and post-normalcy. And even though she could live for a long time (whatever that means), Hazel lives tethered to an oxygen tank, the tumours tenuously kept at bay with a constant chemical assault.

Enter Augustus Waters. A match made at cancer kid support group, Augustus is gorgeous, in remission, and shockingly to her, interested in Hazel. Being with Augustus is both an unexpected destination and a long-needed journey, pushing Hazel to re-examine how sickness and health, life and death, will define her and the legacy that everyone leaves behind.
 
Mina tankar:
Jag älskade boken och kunde inte lägga den ifrån mig förrän alla sidor var utlästa och då ville jag börja om på sida ett igen. Handlingen är verklig och får en att tänka till och det går inte att låta bli att älska karaktärerna. Hazel med sin ärlighet och smarta komentarer och Augustus den roliga, omtänksamma, ursnygga killen. Älskar deras dialoger, hur de kan skämta i det mest jobbigaste situationerna, och jag bläddrar tillbaka för att läsa om deras samtal. Lånade boken men jag måste köpa ett eget exemplar för historien behövs läsas om och om igen, den får dig att skratta och fulgråta, livet är värdefullt det måste jag komma ihåg oftare.
 
Betyg: 5/5
 
 
Jag vet tydligen inte vad köpstopp är för gick in på myrorna idag och kom ut med fem nya böcker, igen.. Får panik på mig själv men shoppar när jag mår dåligt, som om mina tankar och känslor ska försvinna av att få ställa nya böcker i min bokhylla.

Efter min shopping åkte jag hem en stund men nu är jag hemma hos Tiina och mina fina bröder. Victor ringde igår och frågade om jag hade tid för alla hjärtans dag fika för gullungen hade bakat en tårta. Men jag hann tyvärr inte så fick komma idag och äta tårta som var sparad, Victor tänker på sin syster han. <3

Rasmus har fotat med min telefon, sitt så här.. Nej så här, upp med handen. Haha direktiven var många, en blivande fotograf? ;)



Påväg till vårdcentralen men hann att springa in på skolan och köpa kaffe. Behövs idag känner jag om sömnen inte ska komma ifatt mig. :P



Två dagar i skolan har jag klarar av den här veckan, skönt. Imorgon är det fredag och har bara en lektion så den ska jag gå på för håller på med ett grupparbete som jag inte vill missa. :) Tillbringade några timmar med mormor o morfar idag, de flyger till Gran Canaria imorgon där min bror numera arbetar som kock, så passade på att säga hej då. Vill också åka till värmen men får istället spendera dagarna med mina skolböcker.. Roligare kan man ha fast måste ju plugga så jag kan fortsätta att studera eller jobba senare. Måste försöka tänka på framtiden.
 
Varför ska det vara så svårt att komma på vad du vill göra med livet? Studera eller jobba? Sverige eller utomlands? Studera vad? Jobba som vad? Möjligheterna är många och jag har inte en aning vad jag vill.
 
Andas.. Ta en dag i taget.
Är fortfarande i min svacka så orkar och vill inte skriva om vad som händer i mitt liv, eller vad jag känner just nu, men ska försöka skriva recension på några böcker de närmaste dagarna.
 
 
Vill må bättre, vill prestera bättre.
En ny dag med nya möjligheter?
Som sagt så vill jag ha ett lästema den här månaden och efter att jag tittade igenom mina böcker bestämde jag mig för att det får bli en månad då jag ska börja läsa första boken av olika serier/ trilogier.
 
 
Hypnotisören - Lars Kepler
The Hunger Games - Suzanne Collins
Fifty Shades of Grey - E.L James
Svinajakten - Anna Bovaller
 
Böckerna ligger inte i någon speciell ordning utan får se vilken jag läser först, Fifty shades of Grey läser jag redan i så den ska jag försöka läsa klart den här veckan. Har läst i den boken länge nu men det kommer hela tiden andra spännande böcker i vägen.
Men nu ska jag vara duktig och läsa klart den. :P 
 
Det fick bara bli fyra böcker som ingår i temat men läser andra böcker samtidigt och ska läsa någon roman, som inte är vald än, i svenska kursen. Nu hoppas jag på en bra månad både med läsningen och med allt skolarbete.  
 
I Januari blev det inte lika många böcker lästa som jag hade tänkt men läslusten jag kände i början av månaden försvann, hoppas på att den kommer åter nu i februari.  
 
Läst Januari 2013:
1. 2nd Chance - James Patterson
2. The Charm Bracelet - Melissa Hill
3. A Wedding to die for - Leann Sweeney
4. Dead giveaway - Leann Sweeney
5. Shoot from the lip - Leann Sweeney
6. Att kyssa eller inte kyssa Jake Matthews - Luisa Plaja
 
Totalt antal lästa böcker: 6
Svenska böcker: 1
Engelska böcker: 5
Antal e-böcker: 4
Månadens bästa: The Charm Bracelet av Melissa Hill
Månadens sämsta: Ingen
Påbörjade serier: 1
Avslutade serier: 0
 
Nästa månad: Tänkte ha ett tema den här månaden men får se vad det blir för något, eftersom jag inte ska köpa nya böcker ska jag se vad jag kan hitta på med alla mina olästa böcker som står i bokhyllan. Får bli ett eget inlägg för det senare idag.
 
 
 
Gårdagens kväll slutade inte som planerat utan den avslutades på akuten. Var sällskap till Millan men efter några timmar kunde vi åka hem igen. Men det blev inte mycket sömn så idag är jag trött och valde att stanna hemma i mina myskläder framför melodifestivalen och en godisskål. Kände att det var rätt val för nu behöver jag sova..

Imorgon måste jag plugga, känner att jag har kommit in i min onda cirkel så måste fort ta mig ur den! Ha en bra lördagskväll <3
Haft min första ångestattack på flera månader, hatar dem! Men hade en bra eftermiddag med bästa Millan. Vilket behövdes! Glad att pappa "tvingade" iväg mig.. Kvällen tillbringas hemma hos Anna med vänner och vin.

Hoppas ni alla får en bra fredag!


[2013 Reading challenge]

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Emiz has read 0 books toward a goal of 50 books.
hide
0 of 50 (0%)
view books

[Läser just nu]